Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κείμενο της Συνέλευσης


Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ


Η λαϊκή συμμετοχή στη γενική απεργία στις 15 Ιουνίου επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιάζονταν βδομάδες τώρα. Ότι ο λαός μέσα από τα μέσα που ο ίδιος επέλεξε (κι όχι κάποιοι πεφωτισμένοι κομματικοί ηγέτες για αυτόν), έκανε σαφή την εντολή του: το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η κυβέρνηση που τα προωθεί είναι ανεπιθύμητα.

Ο λαός μέσα από την παρουσία του στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας έδειξε, πρώτη φορά μετά την μεταπολιτευτική περίοδο ότι έχει τη δύναμη να προκαλέσει πολιτική κρίση και να φέρει την κυβέρνηση στα πρόθυρα της ρήξης. Αποδείχτηκε δηλαδή ότι οι λαϊκές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις μπορούν να μεταβάλλουν ριζικά τις πολιτικές εξελίξεις προς όφελος της κοινωνίας. Είναι όμως σίγουρο ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα το χρηματοοικονομικό πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να περάσει το νέο μνημόνιο και γι’ αυτό είναι απολύτως αναγκαίο ο πληθυσμός να επιμείνει και να εντείνει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ώστε να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Παράλληλα η κρατική εξουσία στην Ελλάδα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προσπαθώντας να καταστείλει βίαια τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοφανή αριθμό αστυνομικών για να ελέγξει τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμοί διαδηλωτών . Καταγγέλλουμε ξεκάθαρα κάθε προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων καθώς και τις απόπειρες προβοκατόρικων πράξεων από τα σώματα ασφαλείας κατά την εισχώρηση τους ανάμεσα στους διαδηλωτές. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όσους επιλέγουν να βρεθούν στο δρόμο απέναντι στις επιλογές και τα μέτρα τις κυβέρνησης και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της χώρας βλέποντας πλέον ξεκάθαρα ποιo είναι το μέλλον που τους επιφυλάσσουν, έδειξαν ότι η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση(εθνικής ενότητας, συνασπισμού κλπ) δεν είναι αποδεκτή, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν πρέπει να ψηφιστεί (καθώς κανένα όφελος δεν θα έχει ο λαός από αυτό) και μέσω των λαϊκών συνελεύσεων που συγκροτούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας να αντεπιτεθεί.

Από εδώ και πέρα όπου υπάρχει κατάσχεση σπιτιού από τράπεζα, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε ανέργους, δίωξη μικρομαγαζάτορα για οφειλές στο ΤΕΒΕ, θα πρέπει ανάλογα να υπάρχει η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Ποτέ ξανά δε θα είμαστε έρμαια κάποιων δυνάμεων πάνω από μας. Η δύναμη μας είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια.

Καλούμε όλο το λαό, γυναίκες και άνδρες, εργάτες, αγρότες, άνεργους, φοιτητές, μαθητές, αυτοαπασχολούμενους να έρθουν στην καθημερινή λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας στις 21:00 για να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδιαμορφώσουν.

-καμία κυβέρνηση που θα προωθήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν είναι δεκτή

-ανατροπή του μνημονίου και μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος

-όλη η εξουσία στις λαϊκές συνελεύσεις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑϊΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21:00

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου